Friday, 21 November 2008

Lamanya tak menulis.....

Fuh, dah dekat 2 bulan tak update blog ni.

Busy? Yup, alasan yang sama.

Hari ni 21 November 2008, adalah hari bosan saya.
Semenjak dua menjak ni, ada extra stress dalam kepala saya ni. Arghhh....

Okehlah, summary sejak lepas raya.

Sekitar raya Aidilfitri:
-Raya di Kuale Kangsor. Nengok krenah adik-adik ipor dan anok-anok buah.
-Raya tige, balik Kelana Jaya. Tengok peel adik-adik dan anok-anok 'daro. 
-Balik Kota Bharu, opposite direction dengan orang-orang Kelate nok balik ke KayEl. Demo berderet sepanjang dari Gua Muse ko Karak.....

Lepas raya:
-Oncall x2.
-Tension, kes on call sebelum raya tak selesai lagi, dah on call semua, pastu on call lagi. Tup-tup, letak 3 rows set of cases yang tak beres!
-Cik abe gi Perth, conference.
-Kete buat hal, takdak airkon. Bocor! Anak2 bising (mami deme gak) panaih....
-Peperiksaan Kertas Bahasa Malaysia, LKM300. Lulus lisan. Bertulis, tak tau bila dapat result, tunggu dari Pulau Pinang.
-Serabut dengan preparation untuk research proposal presentation.  Belasah aje present. Haiyaa...sample size kena kira semula.....

November:
-Baru rasa boleh bernafas sikit.
-Kes oncalls semua dah beres, kecuali satu kes.  Bos masih dok pikior pasai tu!
-On call lagi.  Kes masih tak lesai....bos busy.
-Repair proposal, masih tunggu nak gi jumpa statistician. Buat-buat appointment, dia plak tetiba ada urgent meeting, satu hari suntuk.  Semput teman, 2 kali naik turun tingkat nak gi jumpak dia.
-Dapat results kursus exam 'Good Medical Practice', lulus.  La ni, dah dapat lesen untuk buat research. 
-Gi Pulau Pinang, kali pertama hadir kursus/seminar luar negeri Kelantan.  Selain dari lunch yang best, rendek-rendek kat pasar malam kat Ferringi adalah antara highlights kursus tu.  Gala dinner, next time, tak gi pun tak rugi apa.   Terjumpa Dr Nurul (NBB), sempat hi n bye aje.  Tak dan nak sembang panjang.
-Weekend ni, 2 wedding invitations.  Kira banyak la tu, sejak duk kat Malaysia ni.
-Khamis ni, case presentation dengan Jabatan Ortopedik.

Tension:
-Dah 6 bulan masuk 2nd year, makin banyak tak tau pasal pathology.  Kadar pembacaan adalah sangat rendah.  Tak baca, tak tau. Tapi tak insaf-insaf jugak.  
-Masalah rumah: 
  • 3-3 bilik air ada problem arghhhhhh...........
  • Bocor kat bilik Darwish, walaupun dah repair, gruphenya masih bermasalah, 
  • Rumah macam tongkang pecah (kureng sket!), still considering getting a weekend cleaner, tapi mulut tak tertanya kat akak2 cleaners kat opis tu
  • Very slow process of setting up an appointment dgn tokey kabinet.  Kena buat kabinet dapur dan bilik tidor sebelum new year.  Tak larat tengok keserabutan ini!
  • Kebun orang belakang rumah tu dah mula men'yemak', hari tu nak anak cik U dok melingkor kat pokok serai saya....arghhhh "Makcik!! Takkan la tebaih kebuh time nak sambut deroyan luruh je..!!!!"  Terpikior nak buat benteng tinggi kat tembok belakang tu.
-Next week on call lagi.  Tapi takpe, saya akan berikan majoriti daripada kes kepada bebudak first year Master. Saya amik yang saya rasa nak je....wahahahah...(kekonon nak selamat diri dari disoaljawab oleh the on call Prof!)

Ingatkan time dok obersea dulu je, negara 4 musim.  
Dok negera bulan terang ni pun, 4 musim.  Musim panas, musim buah, muruh luruh (abis daun-daun deroyan belakang rumah masuk laman kami) dan juga musim salji cayor(cair).  
La ni, ghaso srupo time winter kat UK dulu.  Mendung je.  Padang bola depan ghumoh ni dah jadi tasik.  Jalan-jalan nak keluar dari kawasan ni dah naik ayor.  Itu pasat saya suggest kat abe suh beli kete 4WD, tinggi.  Takdak lah ayor nak masuk exhaust kete bila ayor melimpah ke tengah jalan.


Orite lah.
Kena chiow dulu.
Cik Abe dah balik dari Jumaat....
Nak bersiap gi kenduri kat ghumoh sebeloh tu....

Later lah....




1 comment:

~ yus ~ said...

waaah kak, sekali update..panjang melebar. Semua cerita ada. Rumah baru pun ada masalah bilik air yer kak. Baca cerita akak pasal ular tuh, terasa lak mcm rumah baru yus nnti ada kemungkinan juga mcm tuh sbb belakang rumah tuh kawasan semak samun gak...adeii takutnya.

Semoga ceria-ceria selalu. Darwish n nabila apa khabar?

Jom Borak

Name :
Web URL :
Message :