Saturday, 28 April 2007

Sibuk?

Bismillah.....

Kononnya hidup saya kini Sibuk. Sibuk atau pura-pura sibuk ataupun menyibuk, mungkin adalah perkara yang hampir sama, sampaikan saya pun kabur mata untuk mendefinisikan setiap satunya.

Tak sangka bulan Mac saya tak masukkan entry dalam blog saya ni.

Sememangnya, sejak dari balik ke tanahair, masa untuk ber-blog ni agak terhad. Pelbagai aktiviti yang samada terlibat dengan rela atau terpaksa, semuanya menjadi faktor untuk membuat alasan sibuk.

Saya baru memasuk alam baru, perubatan akademik. Memang ternyata, sibuk. Tambah pula, sebagai kononnya, 'pensyarah pelatih', saya terlibat dalam kerja-kerja klinikal, mengajar dan juga penyelidikan. Jadinya, terpaksa saya memberi lagi alasan sibuk sebagai sebab blog saya ini bersawang.

Bulan Mei ini, saya sibuk lagi membuat persediaan untuk presentation di International Medical and Health Congress di USM Kelantan. Bulan Mei ini juga saya akan sibuk dengan on calls (atau lebih tepat on duty) untuk histopathology* dan juga cytology**. Bulan Mei juga adalah bulan 'terakhir' sebelum saya bergelar pelajar siswazah Sarjana Patologi. Jadi sebelum saya menyibukkan diri sebagai pelajar tua (lebih tepat pelajar matang), saya akan berlagak sibuk sebagai trainee histopathologist. Tapi insyaAllah saya akan sempat pergi menyibuk di Pulau Pinang pada hujung Mei, demi menghabiskan cuti separuh tahun sebelum mulanya hidup sebagai pelajar master yang penuh kesibukan dan kekalutan.

Sekian sajalah untuk kali ini. Sibuk-sibuk pun sempat juga anda menjenguk blog saya. Terima kasih saya ucapkan.

Yang Sibuk Sokmo
Faez

PS: Sibuk ke Sebok? BM tak pandai English ntah ke mana.....

*histopathology- tengok tissue dan cells
**cytology- tengok cells

8 comments:

maklang said...

Oh dikelantan sekarang, lalu2 kat Kerteh, singgah lah ye...

rimaugirl5275 said...

Hi Kak Faez... Sama la kita...sibuk sokmo.Anyway, just drop by to say hello.

yus said...

salam kak faez. Sibuk tu kadang2 ada bagusnya gak kak, kalau free ajer tak best jugak yer tak. Semoga akak sekeluarga sihat selalu.

Bernard said...

Sibuk lagi baik daripada boring, ye tak?

NBK466 said...

Ada peraduan mengira perkataa SIBUK ke N3 nie? he..he..he.. Takpa..ada masa update lah yek... Den pun kalau tak SIBUK masuk gak sini...

pB said...

Sibuk sungguh sekak kelik klate nie...

d.yan said...

hai .. sy tersesat d'sini diwaktu ke'sibuk'kan lalu lintas sy tersinggah d'sini


salam perkenalan

simah said...

sibuk sokmo tapi sesekali tu update la blog ni yea faez... :0)

i was wondering about the terms.. nasib baik u explain kat bawah tu..

Jom Borak

Name :
Web URL :
Message :