Tuesday, 5 February 2008

Emosi

Sedih

Saya amat terasa kehilangannya. Sejak kami bersama, saya tak pernah berpisah jauh dan lama dengannya. Tapi kini dia sudah tiada. Sedih. Sedih. Amat sedih....
Lap top saya rosak mother-board dan screen nya. Kalau nak baiki mau abis 2K, baik beli baru.
Sedang pikir-pikir, patutkah saya convert dari PC user ke Mac user??

Moral: Setiap yang berlaku ada hikmahnya. Redha dengan dugaan dariNya.


Geram

Ya. Memang terasa tak puas hati. Nak marah pun ada. Andai bersuara nanti dikatakan kurang ajar. Kalau bersuara, nanti dikatakan gila kuasa.
Jadinya, "geram...geram jangan engkau geram....nanti ko makan garam" Aku adalah 'ikan bilis' di kolam ikan paus dan jerung. So, duduk diam-diam dulu.....bila tiba timenya.....aummmmm...!!(camno ikan bilis bley jadik singa plak???)

Moral: Sabar itu adalah separuh dari iman.


Gumbira

Syukur, Alhamdulillah. Esok insyaAllah, rumah akan dipasangkan grill.
Hari ni, bebudak electrical buat new wiring dan akan bermula proses pemasangan lampu-kipas. Curtain dah siap, cuma track je takde lagi. Weekend CNY nak cuci-cuci rumah, insyaAllah. Wow! Macam tak percaya, nak ada rumah sendiri!

Moral: Sentiasalah bersyukur dengan nikmat yang diberiNya.


SELAMAT BERCUTI.
Later lah......

1 comment:

barb michelen said...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

Jom Borak

Name :
Web URL :
Message :