Thursday, 10 August 2006

Bradford

Ni saje nak story pasal satu kedai di Bradford. Kedai ni glamour la di kalangan Malaysian students-especially postgrad la, undergrad saya tak tau.


Buka setiap hari kecuali Xmas,Boxing Day,New year dan Eid

Bukan kedai as kedai pun, lebih ke arah gudang. Kalau datang time winter, sejuk gedik-gedik kat situ. Ownernya moslem, kalau makcik yang jaga counter, muka mencuka jek, tapi kalau tok ayah yang jaga, muka cool je. Tempat ni, deme tak bagi kanak-kanak atau stroller/pram masuk, takut bebudak usik barang-barang kut. Dan juga, kena beli barang, total £35 ke atas. Yang bestnya, ada tempat solat untuk staffs tapi customers pun boleh tumpang solat.

Hampir tiap kali ke gudang ni, musti jumpa orang Malaysia punya lah. Tak sah kalau tak bertembung! Kan dah cakap tempat ni glemer.

Macam-macam ada kat gudang ni. Dari plastik sampah ke kawah besar ke tudung, boleh dikatakan serba benda ada la kat sini. Cuma kena sediakan duit aje sebab ke'rambang'an mata boleh menjadikan poket anda bocor.

Keadaan dalam gudang

Selalunya orang yang nak beli Corelle datang sini

Lagi pinggan dan mangkuk

Periuk bermacam size


Kawah besar

Ada lagi gambar, tapi blog tgh outage kut....nanti la upload lagi.

Later...

9 comments:

Ajzie said...

Ajzie org pertama..yeahhhh .. Best lah kedai nih. Suka saya. Tp kenapa kena beli 35pound ke atas? PAstu kalau tak cukup 35pound tak boleh berli ker or mereka lumsum kan jadi 35pound? Stroller tak leh bawak masuk..means anak2 tinggal kat luar aje lah eik?

Syikin said...

saya suka masuk kedai camni, suka tgk pinggan mangkuk bagai..entahlah, menenangkan hati bila menengok barang2 dpur ni heheh.

apa yg dr. Faez beli akhirnya?

eh, ayah Dr. dah sihat betul ke?

FaEzHussain said...

Puan Ajzie,
Tahniah jadik org pertama, tapi takdak hadiah corelle yg dpt dibg sebab semua dah pack... :D
Ntah le naper kedai ni policy dia min purchase £35; maybe sebab gudang kut...Ha'a, anak2 kena letak kat area check out counter, kalau ada games ke hapa ke okeh gak, ni tak...

Puan Syikin,
Saya ke kedai ni bukan sekali 2, tapi dah >dari 3kali la sejak 4 tahun yg lalu...nak listkan apa yg saya beli, kang jadik entry lain kang.. :D
Ayah saya alhamdulillah ok la..stable cam tu la. takleh lasak2 sangat dah....(thanks for asking), btw awal pagi tadi berjaya siapkan satu bahagian essay saya... :D

Syikin said...

tahniah..tahniah...berdoa sentiasa yg ur mood always on track.hehe betul entah idak ayat org putih saya ni. kalau salah bagitau ya. bljr drp kesalahan tak pe

yus said...

Adeii kak..yus tak sampai2 lagi Bradford ni. Dah 3 thn kat sini, tak pernah jejak....huhu.

Izhal said...

wah doctor... ini sudah line2 pirate punya kedai ni... heheh... siap ke corelle tu... queen albert depa tak jual ka??? heheh...

sarahjiha said...

Faez..
Akak dengar kena bayar tax ke kat kedai ni..betul ke?? emmmmkat Lesic pun ada kedai macam ni..nama dia Felcon...tapi non muslim punya...rasa macam mahal lak compre dengan Langkawi....

Ayu said...

teruja nya tgk pinggan mangkuk correlle tuh hehehehe...
selamat berkemas..

Kak Lady said...

kak lady sama ngan ayu...mata tertumpu kat pinggan mangku correlle tu...hehehhe....syoknya kalau dpt beli...

Jom Borak

Name :
Web URL :
Message :