Monday, 10 April 2006

Seminggu berlalu.....

Isnin 3hb


Tiang bus stop yang seberang jalan dekat kawasan rumah.







Naik bas nak ke hospital. (hari-hari seterusnya, pergi kerja pun naik bas ni, 2 kali bas; tapi dalam 30 minit dah boleh sampai opis)







Royal Hallamshire Hospital, tempat kerja 5 jam hari Rabu dan Jumaat lepas. Pergi pun sebab nak ambil timesheets yang sepatutnya disign oleh consultant. Takde kertas tu, takde gaji masuk.









Menunggu lif dengan sabarnya. Nak panjat tangga naik ke tingkat L, takde kederat.
*Kawasan lif nampak kosong sebab takde orang, ni ambil time balik keje 10 malam





Selasa-Khamis 4-6hb



Northern General Hospital, tempat kerja untuk 4 minggu yang akan datang.







Hospital besar, lebih dari seribu katil.
Colour coded untuk setiap blok. Lantai setiap blok pun kaler lain-lain.
Tapi orang masih sesat.












Ini blok tempat kerja.


















Wad tempat kerja. Brearley 3 and 4. Stroke Unit.
Gambar blurr, sebab ambil gambar dalam takut-takut, risau kut2 kena tangkap, sebab dalam hospital takleh guna mobile phone.
Tapi tengok consultants main belasah aje guna. Hmmm

Petang Khamis sebelum balik keje, ada sorang makcik ni tak berbaju selepas keluar dari bilik air. Steady jek dia menuju ke pintu keluar. Nasib baik sempat ditahan. Kalau tak......
Actually ramai orang confused kat wad ni. Termasuk la aku.







Jumaat 7hb-tak kerja sebab ada course



Di Motorway M1 menuju ke Birmingham. Jem sendat jalan menuju ke utara.









John Taylor Hospice. Sekali lagi ke sini. Consultant yang bagi presentation, orangnya nampak baik dan humble, slides dia pun entertaining. Program ni sudah berjaya dilaksanakan di Katmandu. Katanya "If they can do it in Kathmandu, where English is the third language, I am sure you can do it over here" . Harapnya aku berjaya. InsyaAllah.






Lagi pemandangan di John Taylor Hospice.









Makan malam di kedai pizza

How do you eat your pizza?

"Crust first!"



"No, the other side first lah adik."










Erkkk Alhamdulillah, dah kenyang.
"Shedappppppp!"

"Adit nak matan lagi"









"Adit nak bukak suar".

"NOOOOO ADIKKKKKKK!!!"




Sabtu 8hb


"kita kat mana ni mummy?urghhuaaaaaaaaa....bestnya tidor...."






Muka toye.....






Breakfast time...........

Nasib baik continental breakfast, bley la makan kenyang2. Kalau English breakfast, minum coffee aje la kut.







"Mmmmmm air shedappppp"







Sudah breakfast, jom kita exercise bawah meja....










"Jom amik flowers adik"

Adik sedang baca doa....aminnnnnnnnnnn.








Di Bull Ring, tengah bandar Birmingham.
Ala ni macam Mid-Valley la, tapi jauh lebih kecik.







Mogok di tengah shopping mall
Didukung tak nak, dipaksa naik pushchair tak nak
Akhirnya...






"Mmmmm hensem tak???"





"I like my new specs"






Sampai rumah, dapat 'surat cinta' dari Malaysia.

'....tuan/puan dikehendaki melapurkan diri ke Jabatan ini dan seterusnya berkhidmat dengan kerajaan Malaysia dalam tempoh 6 bulan dari tarikh surat ini. Keputusan adalah muktamad dan sebarang rayuan tidak akan dipertimbangkan'

Ulppppsss....










Ahad 9hb petang......




What snow lagi??!!!Terkejut........tak pernah-pernah snow bulan April..




Snow memenuhi tingkap bilik attic







Ice di 'mini garden' ku...











Ini la aktiviti hari Ahad....selain dari lipat kain yg 2-3 bakul (gambar terlupa nak ambil, sebab terlebih rajin, semua dah masuk drawers selepas dilipat :D ) dan juga menghantar post ke blog ni....

Akhir sekali....."Apa ye nak masak malam ni???"

4 comments:

Syikin said...

bestnya tengok gambor2 org di perantauan ni..rasa bersemangat jer kita pun nak p merantau..ihiks (sedor sikit syikin, awak tu dah berlaki..hahaha)

kat sana tak de jam ye..nampak smooth jer jalan. mahai tak tambang bas?

masa p keje tu, sapa baby sit anak? ke kat tpt keje tu ada nursery?

NBB said...

amboi...sejuk mata memandang. dr faez, u keja dept apa ni ye?

FaEzHussain said...

syikin,
entry kali ni, banyak gambar sebab takde idea nak membebel byk2 hehe.
time ambil gambar tu, kereta tak byk. Jem kat sini, kat certain tempat aje. syukurlah jalan ke tpt keja sekarang tak jem, itu yg boleh sampai dalam setgh jam. Anak2 ada sorang kakak kat sini tolong jagakan. Alhamdulillah.

Dr Nurul,
Dah sihat ker? Saya keje kat Dept Geriatric/stroke....paham2 aje la, doktor pun confused dalam ward tu. huhuhu...

leen said...

Picture speaks 1000 words...hehehe. Tak pe, byk gambo pun best gak. Aiikk...April pun ada snow? Dah macam citer April Snow la pulak - Bae Yong Jun :-)

Tengok gambar2 tu, teringat la masa muda2 dulu hiks. Cuaca pun syahdu je. Itu surat JPA tu dah kompem la eh? Bila nak balik ni???

Miss ya...

Jom Borak

Name :
Web URL :
Message :