Friday, 26 May 2006

Malam terakhir

Malam ke 7 (Khamis/Jumaat)

Akhirnya, habis juga shift seminggu on call malam.
Saya survived.
Malam ini dapat lah tidur atas tilam empuk di rumah tu.
Dapat la tengok muka anak-anak waktu malam.

Darwish cuti sekolah seminggu bermula dari 26hb Mei hingga 4hb Jun.
Masih takde apa-apa rancangan nak ke mana-mana lagi.
Mungkin ke Nottingham melihat (atau memborong) kain lace, atau ke Stoke-on-Trent membeli (atau membelek) Englishware.

Eh saya terlupa, papa dan mama saya masih belum jejak kaki ke tengah bandar Sheffield. Ooo ini kena masuk dalam rancangan minggu depan. Bawa mereka berjalan-jalan di pekan Sheffield.

Dan satu lagi, hujung minggu ni saya kena perfectkan (boleh ke nak bagi betul-betul perfect?) essay saya yang kena submit 30hb ni. Hanya tinggal nak perbetulkan ayat, dan masukkan beberapa reference lagi. InsyaAllah siap. Lepas tu, saya kena pulun habiskan handbook course saya untuk exam (katanya assessment only, not exam) 9hb Jun ni. Lama dah ni tak exam oral, gabra juga.

Have a good weekend.

12 comments:

mizzwanda said...

gud luck for ur oral exam k.u can do it..caiyok!

Ajzie said...

Best tuh plan Faez, nak gie belek2 kain lace and Englishware. Stoke-On Trent tuh kat mana yea? Insyallah teringin gak pergi, dan boleh masukkan dalam plan lawatan kami ke UK nih.

Selamat berweekend..
Kami dah cuti dari Khamis coz ada perayaan Blufreitag...

Salam

KAMATO said...

syabas dr kerana berjaya menamatkan seminggu dengan jayanya... good luck for your exam

blackpurple said...

Akhirnya kan....


psst....sempat blogging lagi. Hebat doc ni...

Nizam Rusli said...

haha! selamat menduduki ujian. Jangan tiru! eh? oral test boleh meniru ke..

Ella said...

All d best for u're assingmt, exam etc n have a nice weekend...

p/s:bestnya dengo memborong kain lace n beli englisware... 'wink'

Izhal said...

dokor ni mengamalkan time management yangbagus blackpurple...sbab tu dia smpat berblogging, menjaga orang sakit,menjaga keluarga, memasak dan lain2 lagi... keep it up doc!!! you're working like a pixel :)

simah said...

bila jadi doctor ni..how do u make time to spend with ur kids..? schedule doctor selalunya full kan? do u ever feel that u tak dapat luangkan masa sebanyak yg u nak?

simah said...

by the way..i linkkan u to my blog..hope u dont mind :0)..senang sikit nak hop kat blog u..

Kak Lady said...

Faez...bila bekerja dan terpaksa meninggalkan anak2 dirumah, rindu untuk melihat mata anak2 begitu mendalam...kak lady ni walaupun surirumah...kalau ade tetamu di rumah & kak lady sibuk melayan mereka hingga kurang masa yang dpt dihabiskan bersamanya. Dan bila tiba waktu tidur...kak lady akan renung wajah mereka...mengusap dan memeluk mereka seerat mungkin kerana rasa rindu yang amat sgt....

Selamat membelek...selamat memborong...selamat jenjalan selepas penat bekerja...

FaEzHussain said...

to all,

thank you very much for the best wishes.
setakat ni, kain lace belum dilihat, dan pinggan belum dibelek lagi.

how do i cope? i dunno how...just take one thing at a time i think. and byk2 bersabar.

ps:simah of course u can link me.. and i hope u don't mind me doing the same (dah buat pun hehe).

faez

Syikin said...

wah..nak memborong lace..jgn lupa amik gambor lace2 tu, bagi kecur sikit sama kami :D

good luck for your exam, baca selawat banyak2 insyaAllah. lagi satu, cubalah anggap itu bukan exam, anggap mcm nak borak2, taklah tensyen sangat kot :)

Jom Borak

Name :
Web URL :
Message :